Contact Impressum Home
English Dutch Deutsch Greek Car-Auto The Driver Lesvos

Over Lesbos

 

Lesbos of Lesvos is het derde grootste eiland van Griekenland en de achtste grootste in de Middellandse .. Volgens de volkstelling van 2011, het eiland hadden een totaal van 86 436 inwoners. In Mytilini, de administratieve en economische centrum van het eiland, leefde 37 890 inwoners.

Lesbos is veel in de noordelijke Egeïsche Zee in het oosten aan de Turkse kust en wordt geteld binnen de Nordostägäischen eilanden naar de oostelijke eilanden. In het noorden van de Golf van Edremit scheidt het eiland uit Klein-Azië met ongeveer negen kilometer in een zeer korte afstand naar het oosten ongeveer 15 kilometer brede Straat van Lesbos. De dichtstbijzijnde grotere eilanden zijn Chios 48 km ten zuiden, 65 km ten zuidwesten Psara, Agios Efstratios 76 km ten westen en 74 km ten noordwesten Limnos.

Vorm
Lesbos is van vulkanische oorsprong en is toereikend op verschillende plaatsen tot bijna duizend voet boven de zee. De 1635.998 groot eiland is verdeeld door twee uit het zuiden tot diep in het binnenland bereiken inkepingen. Uw maximale omvang van iets meer dan 70 km van Cape bereikt werden gemeten Agrilia in het zuidoosten naar het zuidwesten Lesbos.
Massieven domineren het eiland, de Lepetymnos het noorden is met 968 meter op hetzelfde moment de hoogste top van het eiland is, nagenoeg hetzelfde niveau is de Olymbos in het zuiden met 967 m. In de westerse uitgestrekte Ordymnos Massief van de profeet Elias een hoogte van 799 m, in het zuidoosten van de Kourteri met 527 m bereikt, is het hoogste punt op de Amali schiereiland Bijna de helft van het eiland is heuvelachtig terrein met olijf- en fruitbomen en bossen, voornamelijk mediterrane grenen met eiken en walnootbomen, beslaan ongeveer 20% van het eiland. De bergen en heuvels wordt herhaaldelijk onderbroken door vliegtuigen, wat neerkomt op bijna een derde van het eiland. De grootste leugen op zowel het meer-achtige golf. Lesbos heeft meer dan een dozijn jaar-rond-watervoerende rivieren en beken, de grootste voorjaar op Olymbos oosten van het eiland, de Evergetoulas uitmondt in de Golf van Gera.
Vanaf de zuidkust weer rijk twee baaien met een waterdiepte elk ongeveer 20 meter naar het eiland. De 43 vierkante km en 6,5 km lange Golf van Gera in het zuidoosten is via een 200 tot 800 meter breed kanaal met de zee. De golf van Kalloni km⊃2; met een oppervlakte 110 is tot 21 km in het interieur van het eiland. De rest van de kustlijn wordt gedeeld door tal van kleine baaien. Op verschillende punten van de kust zijn offshore-onbewoonde eilandjes.

Klimaat
Sterke ongelijke ruimtelijke en seizoensgebonden regenval de distributie en de grote verschillen tussen de minimum en maximum dagelijkse temperaturen karakteriseren het klimaat van het eiland. Lesbos ligt in het overgangsgebied van de Middellandse Zee winter regent het klimaat landklimaat steppeklimaat van Klein-Azië.

Bron: Wikipedia